суботу, 5 серпня 2023 р.

Якщо РФ правонаступник СССР, то...

 Якщо РФ правонаступник СССР, то...

 

РФ - правонаступник СССР
  Всім бажаючим відновити СССР доведеться не лише довести право Росії на провідну роль в ньому, а й неабияк розщедритися та затягнути паски тугіше. На відміну від казок про смачний пломбір, нова реінкарнація СССР загрожує саме такими наслідками. Поговоримо докладніше чи має РФ права на спадщину СССР, і чи вистачить для цього ресурсів.

Ідеологічний аспект

  З якого дива Путін уявив Росію спадкоємцем СССР? Країну створили більшовики, які нехтували як чужою, так і власною національністю. Ленін вважав себе не «русским», а більшовиком. Сталін згадував, що він грузин лише під шашличок за келихом кахетинського вина. Від українського походження Горбачова залишилася хіба що вимова.

Плакат СССР

  У СССР панувала доктрина світової революції та пролетарського інтернаціоналізму. І хоча тріумфувала московська культура та мова, затяті шовіністи сиділи в концтаборах. Згадайте долю Олександра Солженіцина чи Леоніда Бородіна. Комуністична ідеологія СССР та доктрина «русского мира» не сумісні.

Економічні наслідки

  В економічному плані політичну єдність СССР забезпечувала соціалістична власність на надра та засоби виробництва. Ліквідація монополії держави в економіці поховала СССР.
  Якщо відновити СССР, для стабілізації країни потрібно провести націоналізацію. Доходи від «Газпрому» потечуть не на банківські рахунки кооперативу «Озеро», а до держбюджету. Власність путінської камарильї підлягає експропріації, вони мають попрощатися з усім нажитим невпинним розпилом бюджету та корупцією. На цьому гарні новини для московства закінчуються.
  Комуністичний режим привласнював ресурси, створені одними регіонами і передавав їх іншим, відповідно до «вимоги політичного моменту». В разі завоювання та анексії колишніх територій СССР ситуація обернеться для московства на ще більшу скруту.
  Розв'язана війна РФ підірвала економіку України. Її окупація РФ призведе до тих самих наслідків, що й анексія Чеченської Республіки Ічкерія. Кремль буквально завалив грошима цей регіон, щоб утримати в складі РФ. Для такої штуки з Україною знадобиться на порядки більше коштів.
  У разі відновлення території Совдепу РФ доведеться годувати колишні дотаційні республіки СССР і відновлювати не лише Україну, а й регіони, які постраждали від московського втручання: Грузію, Вірменію, Молдову, Таджикистан та інші. І це на тлі економічних санкцій та політичної ізоляції країни.
Герби різні - сутність єдина
  Слід врахувати, що в сучасній РФ більшість регіонів дотаційні. РСФСР від становища дотаційної республіки рятували, та й то за загальним показниками, регіони Сибіру, де видобували газ, нафту, золото, діаманти. У центральних районах РФ цього немає.
  Продаж корисних копалин вже зараз обмежують санкції. У разі нових війн РФ вони лише посиляться, бо жодна країна, з колишніх колоній Росії, не забажає добровільно повертатися в рабство. За таких умов для більшості населення нового СССР суп із лободи перетвориться на нездійсненну мрію.
  Якщо РФ правонаступник СССР, то населенню РФ доведеться віддати ті жалюгідні крихти, що зараз перепадають їм з панського столу Путінської кліки, повернутим до СССР регіонам.
  Якщо Москва зазіхає на спадщину СССР, то вона має взяти на себе відповідальність за скоєні КПСС злочини проти людяності. У сучасному світі це працює саме так.
  ФРН зовсім інша держава ніж III Рейх. Але республіка старанно виплачувала репарації за гітлерівські злочини. РФ як претенденту на спадщину СССР слід виплатити компенсації населенню всіх країн, що постраждали від ленінсько-сталінської окупації. Усім нащадкам людей, чиє життя скалічили розв'язана більшовиками війни, червоний терор, колективізація, ГУЛАГ, індустріалізація, Голодомори, депортації народів, спровоковані недалекоглядною політикою КПСС екологічні катастрофи.

З юридичної точки зору

  Якщо РФ та її населення вважають себе спадкоємцями Совдепу, то РСФСР повинна мала вийти з СССР дотримуючись його законів. А саме: ухвалений Верховним Совєтом СССР закон «Про порядок вирішення питань, пов'язаних із виходом союзної республіки з СССР» від 3 квітня 1990 року. Пункт 7 статті 14 якої передбачав: «узгодження статусу територій, які не належали республіці, що виходить, на момент її вступу до складу СССР».
  Значить статус Калінінградської області, половини Сахаліну, Курильських островів, Туви та інших територій слід узгодити або з країнами, до складу яких вони входили раніше, або з місцевим населенням. Слід також з'ясувати взаємини з автономіями РСФСР 1922 року: Таджикистаном, Узбекистаном, Киргизстаном, Казахстаном, Туркменістаном. Чи схочуть їх народи та еліти назад у РСФСР?
  Це ще не все. Юридично РСФСР здобула незалежність від СССР 12 січня 1991 року, коли Єльцин підписав із Головою Верховної Ради Естонської Республіки Рюйтелем договір про основи міждержавних відносин, у якому РСФСР та Естонія визнали один одного суверенними державами. Офіційно Росія вийшла зі складу СССР 12 грудня 1991 року. СССР припинив існування на два тижні пізніше.
  У будь-якому випадку, Єльцин мав час дотриматися закону про вихід із Союзу, і погодити «статус територій, які не належали республіці, що виходить, на момент її вступу до складу СССР».
  Країни Балтії та Кавказу, Молдова та Україна виконали умови Закону про вихід із СССР. Відповідно до нього, у разі виходу республіка вже не вважається юридично та в інших аспектах частиною державності СССР. До речі, на момент виходу з СССР Україна, Білорусь та країни Балтії були економічно самодостатніми, не дотувалися із союзного центру.
  Комуністичний режим офіційно визнав свободу балтійських країн, про що свідчать Постанови Державного Совєта СССР: №ГС-1 от 06.09.1991 г. «О признании независимости Литовской Республики», №ГС-2 от 06.09.1991 г. «О признании независимости Латвийской Республики», №ГС-3 от 06.09.1991 г. «О признании независимости Эстонской Республики».
Україна виходить з СССР
  Україна вийшла з СССР із дотриманням усіх формальних процедур, у тому числі й згаданого узгодження статусу територій. 1 грудня 1991 року країна провела референдум, у тому числі в Криму, у відповідність до законів про вихід зі складу СССР. РФ такого референдуму не проводила не тільки в форматі РСФСР, а й у жодній автономій, з яких вона складалася.
  Український референдум проведено у суворій відповідності до загальносоюзного закону «Про порядок вирішення питань, пов'язаних з виходом союзної республіки з СССР». Особливо враховувалася думка Криму, який у разі незгоди залишився б у СССР.
  За підсумками референдуму абсолютна більшість українців, зі східною Україною та Кримом включно, висловилася за вихід із Совдепу. Далі, у суворій відповідності до закону, Президент України почав виконувати решту передбачених процедур: встановлення перехідного терміну в 5 років, узгодження територіальних питань та вирішення проблеми ядерної зброї.
Референдум за Незалежність України 1 грудня 1991 року
  На Росії все сталося з точністю до навпаки. Законів СССР ніхто не збирався дотримуватися, тому що влада РСФСР вважала їх другорядними. 12 червня 1990 року Верховний Совєт РСФСР ухвалив Декларацію про державний суверенітет, який встановив пріоритет законів Росії над союзними. Трохи пізніше, в Біловезькій пущі Єльцин відкликав підпис РСФСР під договором 1922 року про створення СССР. Верховний Совєт РСФСР ратифікував його рішення.
Кравчук, Шушкевич, Єльцин після підписання Біловезької угоди
  Дотримуючись традиції, московська влада не спитала думки підвладного населення. Про смерть СССР населення РСФСР дізналося згодом з офіційних повідомлень.
  «Русская мафія» Єльцина зробила, за влучним зауваженням кінорежисера Станіслава Говорухіна, «Великую русскую криминальную революцию». Замість СССР єльцинський режим проголосив створення нової держави РФ, із заміною кривавого прапору комунізму на власівський триколор.
Єльцин за роботою
  Якщо, згідно з прийнятими поправками до конституції РФ «Російська Федерація є правонаступником Союзу ССР на своїй території», то Путін і його кліка, як послідовники Єльцина, що порушив закони СССР, повинні визнати нелегітимність створеної держави. Потім скласти з себе всі повноваження та передати владу юридичним спадкоємцям ЦК КПСС.
  При цьому необхідно визнати незалежність країн Балтії та Кавказу, Молдови й України, оскільки вони залишили СССР відповідно до його законодавства. До речі, спадкоємцям СССР слід повернути громадянам цих країн усі грошові вклади, привласнені Сбербанком СССР.
  Оскільки Конституція РФ виправленням 2020 року до ст. 67-1, ч. 1 визнає правонаступництво РФ та СССР, за будь-якого розкладу доведеться виплатити репарації Україні, Молдові, Грузії, Азербайджану, Вірменії та Таджикистану як країнам, які постраждали від втручання Кремля.
  Чи готові товариші совки, які сумують за СССР, виконати всі зазначені умови?

Версія ютуб-каналу "hrendyabliki"


Сайт містить унікальні тексти, кожен з яких уперше був оприлюднений саме тут. Бажаєте читати нові статті першим? Натисніть на дзвоник розташований в правому нижньому кутку монітора!

Немає коментарів:

Дописати коментар