неділю, 25 вересня 2022 р.

Флот суходільної імперії

 Флот суходільної імперії

 
Те, що ніколи не тоне.
  Парадоксальна ситуація: РФ омивається 12 морями трьох океанів, довжина її морського кордону в півтора рази перевищує довжину суходільного, наявний флот у понад сотню кораблів. І попри це Росія — не морська, а континентальна імперія.
  «Загадочная русская душа» примудрилася за наявності величезного морського кордону й чималого військового флоту лишатися суто суходільної імперією. Як їй це вдалося?
Таємниця розкривається завдяки уважному погляду на географічну карту.
Велика емблема ВМФ РФ
  Північний флот РФ базується в морях Північного Льодовитого океану. Арктичний клімат унеможливлює морську навігацію протягом більшої частини року. Слабкий розвиток інфраструктури тільки ускладнює проблеми ВМФ РФ у цьому регіоні.
  На додачу, товстелезна арктична крига залишає вузькі судноплавні протоки, що дозволяє морським державам, у разі військового протистояння, легко блокувати виходи для Північного флоту РФ з Льодовитого океану в Атлантичний та Тихий.
Каравашкін Ю. Гумор Північного флоту
  Трохи краща ситуація московського Тихоокеанського флоту. Йому не стає на заваді віковічна крига. Здавалося б — у широкий світ шлях відкрито. Але, без розвиненої інфраструктури на Далекому Сході та Сибіру, московський флот на Тихому океані лишається колосом на глиняних ногах.
  Це яскраво виявилося під час московсько-японської війни 1904 – 1905 років. Першу Тихоокеанську ескадру Російської імперії, тобто весь московський Тихоокеанський флот (24 судна), японці заблокували в Порт-Артурі. І майже повністю знищили у битві на Жовтому морі 10 серпня 1904 року.
  ІІ Тихоокеанська ескадра, сформована з усіх військових кораблів Балтійського та Чорноморського флотів Російської імперії, зазнали нищівної поразки в Цусімській битві 27 – 28 травня 1905 року. Ця поразка виявилася найвидатнішою подією за всю історію московського флоту.
Йолкін С. Наш флот отримав зброю, яка викликає нудоту та галюцинації
  Бойові якості флоту Росії завжди лишалися тотожними боєздатності московського війська: перемагають супротивника лише завдяки значній чисельній і технічній перевазі, чи за рахунок коаліції потужних союзників. Про подібну звитяжність самі московити кажуть: «Молодец против овец, а против молодца — и сам овца».
  Докладніше про бойову спроможність московського флоту можна дізнатися зі статті «Бесславная история военно-морского флота России».
 Крім океанських, Москва має два потужні військові флоти в морях Європи, що буцім-то, надає змогу активно використовувати цей чинник задля зміцнення «духовных скреп».
  Але, це не більше ніж ілюзія. У разі військового конфлікту проходи з Чорного та Балтійського морів легко блокуються не тільки супротивниками РФ, але й нейтральними країнами.
  Протоки з Чорного в Середземне море закриваються Туреччиною в разі участі Росії у військовому конфлікті, в якому задіяно Чорноморський військовий флот (ЧФ) РФ. Фактично, кораблі ЧФ Росія може використовувати лише проти держав Причорномор’я.
Чорноморський флот РФ спостерігає за навчаннями НАТО
  Бойові якості Чорноморського флоту РФ, м’яко кажучи, сумнівні. Про що свідчить доля флагмана ЧФ Росії ракетного крейсера «Москва». 13 квітня 2022 року українські збройні сили, позбавлені флоту внаслідок дій та бездіяльності влади України в 2014 році, зробили головний московський корабель серії ракетних крейсерів надбанням підводної культурної спадщини України за № 2064.
Пам'ятна поштова марка України. "Русскій воєнний корабль іди нах...! Слава Україні!". 2022 р.
  Балтійський флот РФ перебуває не в кращій позиції. Його вихід в Атлантику, в разі військового конфлікту, легко блокується перекриттям Данських проток: Зунду, Великого та Малого Бельтів, а також Кільського каналу.
  Під час обох світових воєн Німеччина граючись паралізувала будь-яку активність московського Балтійського флоту, який весь цей час боягузливо переховувався за мінними загородженнями.
  РФ межує ще з двома водоймищами, які можна назвати морями лише умовно. Це Аральське та Каспійське великі озера, які не мають прямого сполучення із Світовим океаном. Крім того, Аральське море фактично знищено московською колоніальною політикою.
  Каспійське море має виключно регіональне значення. Північна частина Каспію, яка належить РФ, мілководна, мало придатна для великих військово-морських кораблів. Середня глибина не перевищує 4 метрів, найбільша не досягає 25 метрів.
  Отже, попри всі потуги Росія була, й лишається, суто континентальною імперією. Якщо поневолені Москвою народи здобудуть волю, утворять незалежні національні держави, московське Залісся взагалі позбудеться виходу до моря.
  Іронія долі — імперія з морськими кордонами довжиною в 37,65 тисяч кілометрів приречена бути континентальною державою. Для порівняння: її суходільні кордони за довжиною поступаються лише Китаю і становлять 22,4 тисячі кілометрів.
Йолкін С. Титанік Путіна
  Подібний стан речей цілком відповідає історичній традиції Московії: мати цар-гармату, яка не зробила жодного пострілу; цар-дзвін, що ніколи не дзвонив; перемогу в найбільшій битві Середньовіччя, котра ніколи не відбувалася; другу армію в світі, яка у вересні 2024 року вирішила піти в Україну подивитися, куди поділася її перша частина...


Сайт містить унікальні тексти, кожен з яких уперше був оприлюднений саме тут. Бажаєте читати нові статті першим? Натисніть на дзвоник розташований в правому нижньому кутку монітора!

Немає коментарів:

Дописати коментар