неділю, 9 квітня 2023 р.

«Стоит над горою Алеша» – як Москва загарбала Болгарію

«Стоит над горою Алеша» – як Москва загарбала Болгарію

 
Пам'ятник Альоша, створений в 1947 році. Пловдів, Болгарія.
  «Стоит над горою Алеша» – облудна пісня про начебто загиблого в Болгарії московського вояка. Кумедність у тому, що на території Болгарії під час вторгнення сталінських військ жоден вояк армії Совдепу не загинув у бою. І не відбулося жодного військового зіткнення. Під пам'ятником Альоші в місті Пловдів, немає стели з іменами, бо не поховали там нікого.
  Навіть вислів «звільняли окуповану Болгарію» – брехня. Совдеп окупував незалежну Болгарію, через її союзницькі взаємини з Німеччиною. Болгарський цар Борис ніколи не оголошував війни Совдепу, але під тиском Гітлера оголосив війну Британії наприкінці 1941 року.
  Тоді ніхто не сподівався, що все це обернеться масованими бомбардуваннями американською авіацією, які почалися 10 січня 1944 року і тривали до літа.
Авіація союзників скидає бомби на Софію. Ймовірно квітень 1944 року.
  Болгарія опинилася між британським левом та німецьким орлом. Німеччина тиснула, аби Болгарія розпочала війну проти СССР, а Велика Британія та США розпочали реальні бойові дії проти країни. Намагаючись подолати кризу, уряд Івана Багрянова оголосив 26 серпня нейтральний статус країни, з вимогою вивести німецьке військо з теренів Болгарії. У відповідь, армія III Рейху оголосила стан повної бойової готовості до протидії виступам проти Німеччини.
  Того ж дня, ЦК болгарської робітничої партії, точніше очільники болгарських комуністів, керовані Кремлем, видали наказ загарбати владу шляхом збройного повстання. Задовго до вторгнення СССР агенти Кремля проводили проти царської влади Болгарії інформаційну війну. Їм вдалося реалізувати всі етапи поширення підривної пропаганди. Спецоперація Сталіна проти Болгарії, вельми нагадує відповідні дії путінської камарильї проти України. З тією різницею, що українська нація не дала змоги московській агентурі покласти країну до ніг Кремля.
Царство Болгарія в 1940 - 1944 роках.
  Наприкінці серпня 1944 року в Болгарії на заміну уряду Багрянова прийшов уряд Муравієва, який продовжив мирні переговори з усіма сторонами світової війни, щоб отримати змогу продовжувати демократичні реформи в країні.
  Німецьке військо заходилося топити власні військові кораблі в портах Болгарії. Лише за п’ять днів, з 26 по 30 серпня, вони втопили 72 кораблі, 32 з яких – міноносці. Німецькі моряки, які не встигли евакуюватися, потрапили в полон після захоплення портів сталінськими ордами.
  5 вересня 1944 року СССР оголосив війну Болгарії, і 8 вересня розпочав вторгнення, хоча в країні перебувало не більше 30 тисяч вояків Вермахту. Загальна чисельність болгарського війська перевищувала півмільйона бійців, але на шляху московсько-більшовицького війська виявилося 4 дивізії з 26, та ще 2 бригади з 7. Німецькі війська уникнули зустрічі з вояками СССР, та пішли собі геть.
Прихильники комунізму в Болгарії вітають армію СССР, вересень 1944 року.
  Болгарська армія не чинила ніякого спротиву. Жоден з 250 літаків не здійснив бойового вильоту. Жоден з 80 військових кораблів у болгарських портах не зробив пострілу по московсько-більшовицькому морському десанту.
  Оскільки армія СССР не зустріла ніякого опору, то сталінські вояки могли загинути лише від надмірного споживання болгарського вина. Єдині зафіксовані втрати армії СССР: 9 вересня 1944 року солдати Совдепу виявили на залізничній станції Бургас цистерну зі спиртом, і вижлуктили її. 90 совкових вояків «полягли» у боротьбі з зеленим змієм, що причаївся в надрах залізничної цистерни.
Алексій Скурлатов - прототип пам'ятника Альоша
  Ще раз. Червона армія не зустріла в Болгарії жодного опору, в її бік не зробили ані єдиного пострілу, і крім отруєння спиртом, інших втрат не виявлено. Навіть Алексій Скурлатов, з фото якого зліпили пам’ятник Альоші, після війни повернувся до рідного Алтайського краю, і дожив до глибокої старості.
  5 вересня сталінська агентура нанесла удар у спину рідному краю. Болгарські комуністи підняли повстання, почали захоплювати владу на місцях. 9 вересня колабораціоністи повалили уряд Муравієва, натомість встановили уряд Георгієва, повністю керований з Москви. 9 вересня 1944 року компартія Болгарії привела країну в покору Кремлю, тому о 22 годині того дня, Совдеп оголосив про припинення бойових дій.
Пам'ятник комуністичним партизанам. Місто Трин, Болгарія.
  12 вересня комуністичний уряд розпочав червоний терор: арешти депутатів, офіцерів, міністрів та інших царських урядовців.19 вересня керовані з Кремля комуністи ліквідували поліцію, та створили з вишколених терористів (комуністичних партизан), народну міліцію. За неофіційними даними болгарські сталіністи тільки за наступні три місяці знищили від 20 до 40 тисяч осіб.
  Після 9 вересня 1944 року уряд комуністичної Болгарії, що тримався на московських багнетах, оголосив війну Німеччині. Уся країна почала працювати на утримання окупаційного війська Совдепу. Тільки з другої половини 1944 по 1947 роки болгари витратили 133 мільярди левів, або 300 мільйонів доларів за тодішнім курсом, на утримання сталінського війська на власних теренах.
Пам'ятник армії Совдепу розфарбований 18.06.2011 "в крак с времето" (в ногу з часом). 
  Слідом за окупацією почалося півстоліття кривавих репресій, придушення політичної та громадянської свободи, економічний занепад та ізоляція від магістрального розвитку країн вільного світу.
  Колабораціоністи, яких Москва призначила керувати Болгарією, вели перемовини зі Сталіним про приєднання до Югославської федерації в якості сьомої республіки, або навіть про входження до СССР шістнадцятою квазіреспублікою.
  Байки «победобесия» про «героическое освобождение Болгарии», не більше ніж брехня, що відволікає увагу народу від реальних трагедій, що трапилися в перебігу війни СССР з III Рейхом. Про поразку в найбільшій танковій битві Дубно – Луцьк – Броди, оточення чотирьох сталінських армій під Києвом, про величезні втрати лише полоненими – совки воліють не згадувати. Бо це зовсім інші, непопулярні серед московських віршомазів, теми.


Сайт містить унікальні тексти, кожен з яких уперше був оприлюднений саме тут. Бажаєте читати нові статті першим? Натисніть на дзвоник розташований в правому нижньому кутку монітора!

Немає коментарів:

Дописати коментар