неділю, 17 квітня 2022 р.

Армія мародерів

Армія мародерів

 
"Русский мир" — пам'ятай та пишайся 
  Московська армія намагається вразити світ розмахом мародерства — військовою традицією, яка виникла ще під час народження Московії з лона Золотої Орди.
  Традицію мародерства визначила сама історія московства, яке вело тільки загарбницькі війни метою яких були грабунки, анексії та контрибуції завойовуваних територій. Жодної справедливої, тобто визвольної війни, у Москви не було.
  Московські історики намагалися приховати цей факт вигадками про міфічну Куліковську битву, Смутні часи, та вітчизняні війни 1812 та 1941 років. Але навіть поверхневий аналіз показує, що ці війни були або громадянськими, або загарбницькими, і жодним чином не були визвольними.
  Перші війни Московського князівства спрямовувалися на підкорення інших князівств улусу Джучи, з метою накладення на них обтяжливої данини. Після краху Золотої Орди Москва заходилася збирати свої «исконно-посконные» землі: Астраханське, Казанське та Сибірське ханства. Їх грабували не соромлячись. Потім московські історики виправдовували це як помсту, за шкоду спричинену монголо-татарською навалою.
  Але цим не можливо пояснити знищення та грабунок Господина Великого Новгороду першим московським царем Іваном Грозним, який 12 січня 1570 року віддав наказ про знищення столиці Новгородської землі. Під час походу на Новгород, московська орда сплюндрувала всі міста та села, що трапилися на їхньому шляху.
Іван Грозний — самопроголошений нащадок Октавіана Августа та Чингізхана
 Погром Новгорода тривав шість тижнів. Грабували не тільки статки пересічних новгородських громадян, але й майно православних церков та монастирів. Після «спецоперації з денацифікації» Новгороду, у місті з населенням 35 тисяч мешканців лишилося менше семи тисяч осіб.
  Подібних спустошень зазнавали всі завойовуванні Москвою землі. Пригадаймо лишень, як у часи царя Петра московити спустошили Правобережну Україну та примусово депортували її мешканців на контрольовану Москвою територію.
  Західна Європа дізналася про славні традиції московських вояків під час агресії Російської імперії проти наполеонівської Франції.

Війни з Наполеоном

  У 1813 році у московській говірці з’явилося слово «мародер», похідна від «maraudeu» — саме так називали французи вояків, які займалися грабунками цивільного населення.
  Тоді, першою жертвою московських мародерів стала Польща. Московство не могло пробачити полякам спротиву, який вони чинили Російській, Австрійській імперіям та Пруссії, намагаючись захистити цілісність та незалежність своєї Вітчизни.
  Особливо відзначилися в мародерстві Польщі донські козаки. Вони награбували стільки, що невдовзі «
перетворилися на головних продавців золота цілої Європи» (Отечественная война в письмах современников.  СПб: 1881.  С. 445.). Крадене добро значно обмежила мобільність військових з’єднань донців.
  Якщо вірити московським історикам, решта російських вояків вели себе цивілізовано. Зовсім інша картина виникає, якщо звернутися до документів тієї доби.
  Наприклад, 8 січня 1813 року оприлюднено розпорядження головнокомандуючого царської армії, згідно якого прусські жандарми могли арештовувати «нижних чинов, к российской армии принадлежащих, кои будут чинить обиды и непорядки, и препровождать в ближайшие команды» (М.И. Кутузов: Сб. док-тов. 
 М.: 195б. — Т. 5. — С. 86).
  Уже через пару тижнів, Кутузов видає інший наказ, яким забороняє своїм воякам забирати в цивільних прусаків вози та харчі. Забезпеченням усім необхідним мали займатися винятково квартимейстери, уникаючи «малейшего насилия, но с сохранением по всей возможности порядка» (там же — С. 156).
  Утім, подібні накази видавалися лише задля годиться, аби продемонструвати союзникам царя добрі наміри московства. Жодної реальної сили укази, які видавалися щомісячно, протягом усього перебування московської армії в Пруссії, не мали.
  Коли армія Кутузова вдерлася до Саксонії, яка до останнього дотримувалася союзних зобов’язань наданих Наполеону, головнокомандувач московських вояків видав наказ про проведення реквізицій та накладання величезних контрибуцій «основываясь на правах войны» (там же — С. 319).
  Не залишалися осторонь від звичайних грабунків і пересічні вояки. Про це свідчать розпорядження Кутузова Барклаю де Толлі (Война 1813 г.: Материалы ВУА.: П., 1914. — Т. I — С. 222.) та отаману Платову (там же. — С. 223.) погамувати апетити ввірених їм військових частин.
Московити в Парижі. Карикатура 1814 р.
  Особливо запам’яталися французам донські козаки. Під час окупації Парижу вони не тільки виловили і з’їли всіх екзотичних риб, але й уславилися кривавими злодіяннями.
  Французький історик Марі-П’єр Рей згадує, що на пагорбі Монмартр донці зіткнулися з братами Дебрей. Троє братів загинули у військових сутичках, а четвертий ліквідував московського офіцера, після чого потрапив у полон.
  Розлючені козаки четвертували останнього з братів Дебреїв, і прикрасили залишками його тіла млин, власником якого він був. Злочин донців вразив французів. До нашого часу можна побачити невеличкий червоний млин, який мати Дебрей встановила на могилі закатованого сина на невеличкому паризькому цвинтарі. Сумне нагадування того злодіяння — назва паризького кабаре Moulin Rouge, що буквально перекладається як «Червоний млин».
Росіяни повертаються з трофеями зі Львова. Австро-угорська карикатура часів Першої світової війни

Злочини більшовиків

  Під час громадянської війни між червоним та білим московством, обидві сторони змагалися у встановлені рекордів з грабунків та звірств, на територіях, які вони вважали своєю державою.
  Яскраві спогади про грабунки, погроми та знущання над полоненими та цивільним населенням більшовицьким московством залишив у дорожніх нотатках кореспондент газети «Красный кавалерист» Ісак Бабель.
  Під час Другої світової війни війська Совдепу не шкодуючи зусиль грабували всі окуповані території. Заплямувалися всі: від рядових вояків до маршалів СССР включно. Більше того, грабунок здійснювався на державному рівні.
Російський мародер в Берліні, 1945 р.
  Командування московських комуністичних військ дозволило кожному солдату відправляти додому раз на місяць посилку з трофеями. Вояки «визволителі» вивозили додому не лише побутові дрібнички, а навіть таку техніку, як мотоцикли.
  Особливим розмахом вкраденого відзначився маршал Жуков. В офіційно складених чекістами документах обшуку оселі маршала, можна зустріти перелік десятків ювелірних виробів, шедеврів мистецтва, меблів, посуду, хутра, побутових речей, та ще багато чого цікавого.
Маршал Г. Жуков
  Згідно даних Головного трофейного управління СССР червона московська імперія вивезла з Німеччини понад 400 тисяч вагонів трофеїв. Серед них: 885 заводів, 96 електростанцій, 2,3 мільйонів тон збіжжя, 1 мільйон тон овочів, по півмільйонна тон цукру та різних жирів, 20 мільйонів літрів спирту, 1,335 мільйонів голів великої рогатої худоби, і це не вичерпний перелік.
Як СССР грабував Німеччину

Мародери РФ

  Славні бойові традиції мародерства зберегли вояки сучасної РФ. Не шкодуючи власного життя вони грабували чеченську республіку Ічкерія в середині 90-х років минулого століття. Тягнули все: одяг, взуття, посуд, автомобілі, побутову техніку.
  Так само московство не гребувало нічим і під час нападу на Грузію в 2008 році. Цього разу не обмежилися харчами та хатніми речами. Окрім килимів, посуду та домашньої консервації армія РФ поживилася військовою технікою: понад півтора сотні одиниць бронетехніки та дві тисячі одиниць зброї надійшли на озброєння армії мародерів.
Російські мародери в Грузії, 2008 р.
  У 2014 році московство заходилося грабувати українців на окупованих територіях. Змінилися хіба-що розміри вкраденого.
  Без оголошення війни, крім усього іншого, Москва захопила значну частину військово-морського флоту України, і залишила собі найкращі кораблі: корвети «Хмельницький», «Луцьк», «Тернопіль», великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», тральники «Чернігів» і «Черкаси», та інші. Пізніше, РФ повернула Україні деякі застарілі кораблі, ретельно понівечивши все, що тільки спромоглася.
Російський мародер в Україні, 2014 р.
  Після початку повномасштабної війни Росії проти України (24 лютого 2022 року) армія РФ пішла на нові рекорди мародерства. Цього разу весь цивілізований світ дізнався, про величезні обсяги вкраденого майна, які московські солдати відсилали додому поштовими пересилками. Ринки білоруських міст Мозиря та Наровлі московські мародери просто перенаситили награбованими трофеями.
Зруйнована шоколадна фабрика міста Тростянець
  В якості прикладу масштабів грабунків, можна пригадати шоколадну фабрику в місті Тростянець, що належала бренду Mondelēz International. Окупанти поцупили всю готову продукцію (понад 100 тон), вкрали весь спирт, а потім зруйнували виробничі приміщення.
Журавель Ю. Російський мародер з трофеями повернувся додому, 2022 р.
  Деякі європейські політики намагаються виправдати Росію, списуючи всі військові злочини московства на Путіна та його кліку. Але навіть поверхневий історичний аналіз дозволяє зробити простий висновок: путінська зграя тільки в черговий раз надала змогу розкритися темним безодням «загадочной русской души».


Сайт містить унікальні тексти, кожен з яких уперше був оприлюднений саме тут. Бажаєте читати нові статті першим? Натисніть на дзвоник розташований в правому нижньому кутку монітора!

Немає коментарів:

Дописати коментар