суботу, 26 серпня 2017 р.

«З чого починалась Московія?»

«З чого починалась Московія?»

Русь і Росія
  Після того як Україна, разом з іншими поневоленими Москвою народами, здобула незалежність, в російській історіографії усе виразніше спостерігаються спроби побудувати нову концепцію походження Москви та московства. Це пов’язано з тим, що українська наука вийшла з під імперського контролю і відновлює історичну правду, в якій не залишається місця байкам про «триединый славянский народ», «переезд Руси из Киева в Москву» та подібним побрехенькам.
  Академічні кола РФ ігнорують українських істориків та їх дослідження, мовляв ніякої України не було і не буде. Московські академіки свято дотримують історичних догм закладених німкенею Катериною ІІ за допомогою німецьких учених Байєра, Міллера та Шльоцера, які набули канонічного оформлення в «Истории государства Российского» Карамзіна. а в новітні часи доопрацьовані «Кратким курсом истории ВКП(б)».
  Така позиція не відміняє факту, що «мать городов русских»  –  Київ, опинився за межами Росії. І завдяки праці українських істориків, у світі поширюється думка, що Росія має таке ж відношення до Русі, як гонорея до гонорару. Тому в неакадемічних колах РФ, почався пошук джерел Московії на питомих московських землях.
Ніколай Лєвашов
  Найфантастичніші версії давньої історії Московщини належать різним пророкам-реконструкторам стародавньої язичницької слов’янської віри: Хиневичу, Лєвашову, Трехлєбову та іншим. На їхню думку, слов’яни (читай: «росіяни») володіли Землею мало не від початку часів. До 16 століття зберігалася їх неосяжна імперія «Велика Тартарія», розташована на землях від Каспійського моря до Тихого океану, від Арктики до Китаю та Індії. Її можна бачити на різних старовинних картах.
Велика Тартарія
 
  Усі відомості про Тартарію ретельно знищили вороги слов’ян (росіян), але завдяки різним ексклюзивним речам: дивовижно знайденим священним книгам, інсайтам пророків, таємним вченням ніким і ніде не бачених гуру і т. п., вдалося відтворити правду про Тартарію, єдиним законним спадкоємцем якої виявилося Московське князівства.
Олександр Хиневич
  Існує і більш глобальна версія ґенези московства. Письменник-фантаст Юрій Пєтухов, в цілій низці творів на історичну тему, проголошував: всі археологічні культури Євразії та північної Африки, з давніх-давен і до монголо-татар включно, належали  «русам», тобто «росіянам». Ці руси – ніхто інші як кроманьйонці, або homo sapiens, яким чинили різні капості неандертальці та їх нащадки. Боротьба триває аж до сьогодні, ну і звичайно московство – авангард передового людства, тобто нащадків русів homo sapiens.
Юрій Пєтухов і Валерій Чудінов
  Інша цікава група істориків, як Дьомін чи Жарнікова, шукають прабатьківщину всього людства в Гіпербореї – цивілізації розташованій колись на Північному полюсі, з прямим і законним спадкоємцем в особі Росії-матушки.
Анатолій Фоменко
  Автори альтернативної версії історії – «Нової хронології» Фоменко та Носовський вважають: коріння Московської держави сягає у сиву давнину людства, але писана історія налічує не більше одної тисячі років. До 17 століття всі народи землі жили в єдиній імперії, чомусь із двома столицями: Константинополем і Костромою.
  Від цієї всесвітньої імперії походить Московське царство. Отже, сакральна столиця Росії – місто з фіно-угорським ім’ям Кострома. Утім, Москва, Суздаль, Рязань та багато інших назв російських міст походять з тієї ж мовної групи.
Автори жанру історичної фантастики: Олександр Асов (Барашков), Юрій Пєтухов, Міхаїл Задорнов
  Особливої популярності в теперішній путінській державі набули ідеї євразійців. Це вчення виникло в 20-ті роки XX століття в колах «білої» російської еміграції, за активної співпраці із сталінськими спецслужбами.
  Батьки засновники євразійства (Карсавін, Трубецькой, Вернадський, Якобсон, Франк та інші) розглядали територію яку займала Російська імперія, в тому числі і під владою більшовиків, як самобутній регіон неповторної євразійської цивілізації, відмінної від інших цивілізацій Європи й Азії.
  Не важко здогадатися, що непересічна цивілізація Євразії – Росія. Виходячи з особливості  історичного шляху, а також надзвичайно важливої всесвітньої місії народа-богоносця, пропонувався специфічний державний та економічний устрій, який мав показати всьому світу велич Росії.
  Євразійці фактично визнали, що їх держава походить від Золотої Орди – частини величезної імперії створеної Чингісханом. Ці ідеї розвинув Лев Гумільов у 60 – 70 роки минулого століття. Він зосередив увагу на тюркській складовій у походженні московства. Євразійські концепції користуються популярністю в таких старих імперіалістів, як Дугін, Зюганов, Проханов, Міхалков, Станкевич та інші.
Тютчев про російську історію
  Взагалі тенденції російської авангардної історіографії дуже тішать. Нехай шукають початки Московії під кригою Арктики (як Дьомін та Жарнікова), в стайнях Аркаїму, на далеких зірках (як Хиневич з Лєвашовим), або ще десь. Бажано, щоб ці ідеї поширилися і стали загальновизнаними в академічних колах РФ. А українську історію, в тому числі періоду Русі, нехай залишать українцям.


Сайт містить унікальні тексти, кожен з яких уперше був оприлюднений саме тут. Бажаєте читати нові статті першим? Натисніть на дзвоник розташований в правому нижньому кутку монітора! 

Немає коментарів:

Дописати коментар